Als je gebruik wilt maken van Whatsapp Web, dan moet je het eerst installeren. Hoe ga je te werk als je gebruik wilt maken van Whatsapp Web? Als je verbinding wilt maken met Whatsapp Web dan doe je dat via de app op je smartphone. Als je de webversie hebt geopend op web.whatsapp.com dan zie je daar een QR code staan. Deze code moet je scannen. De code kun je scannen met een speciale scanner die je op je telefoon kunt vinden. Je moet dan WhatsApp openen en “WhatsApp Web” kiezen. Op het moment dat je de QR code gescand hebt wordt WhatsApp web geactiveerd. Je ziet dan meteen je WhatsApp gesprekken. Je kunt Whatsapp Web altijd op meerdere apparaten activeren. Dit houdt in dat je de webversie kunt openen op je laptop, maar ook op je vaste computer en je werk computer. Let goed op want je kunt WhatsApp Web niet op hetzelfde moment op meerdere computers gebruiken.Whatsapp Web functie verdwenen?

Wat doe je als je de Whatsapp Web functie niet kunt vinden op je telefoon? Dit kan komen doordat de Whatsapp Web nog niet zichtbaar is voor jouw Whatsapp App. Je kunt proberen om eerst de app te verwijderen van je telefoon en dan kun je hem opnieuw installeren via de Play Store. Als je de app dan opnieuw hebt gedownload en de installatie hebt doorlopen, dan wordt de Web feature automatisch zichtbaar op je telefoon en kun je dus van Whatsapp Web gebruik maken.

Whatsapp Web en de telefoon

De webversie van Whatsapp Web is uitgebreid, maar het heeft nog niet alle functies die je ook op je telefoon hebt. Je kunt als Whatsapp Web gebruiker wel berichten versturen in bestaande gesprekken. Je kunt ook foto’s versturen naar je contacten en je notificaties beheren. Je kunt ook nieuwe foto’s met je webcam maken en die via Whatsapp Web versturen. Met de microfoon kun je ook audioberichten versturen en je status aanpassen.Wil je Whatsapp Web installeren?

Als je Whatsapp Web wilt installeren, dan dien je er voor je zorgen dat je WhatsApp op je telefoon hebt en de QR code gaat scannen. Doorloop de stappen en zorg dat je verbonden bent met internet. Dan kan er haast niets mis gaan en dan kun je Whatsapp Web installeren en gebruiken. Het voorziet je van vele gemakken, en daar kun je nu van profiteren.

11 gedachten over “Whatsapp Web installeren

 • 7 augustus 2015 om 12:31
  Permalink

  Kan ik whatsappweb ook gebruiken op mijn Samsung tablet

  Beantwoorden
 • 24 augustus 2015 om 15:08
  Permalink

  Hallo,
  Ik wil graag Whattsapp Web op mijn tablet installeren.
  Maar het QR code inscannen lukt niet.
  Hebben jullie tips?

  M.v.g.

  Jaap Beerman

  Beantwoorden
 • 8 september 2015 om 14:19
  Permalink

  heb het al twintig keer geprobeerd QR code te scannen maar het lukt niet heel erg jammer.

  grt

  Beantwoorden
 • 8 november 2015 om 07:47
  Permalink

  Mij lukt het niet op m’n iPad de qr code te scannen jammer hebben jullie tips

  Beantwoorden
 • 19 januari 2016 om 20:09
  Permalink

  ik heb al whatsapp maar kreeg bericht dat het 6 maart 2016 verloopt wat moet ik doen en klopt het?

  Beantwoorden
 • 25 mei 2016 om 17:23
  Permalink

  Sinds het overschakelen naar Windows 10 werkt https://web.whatsapp.com/ niet meer. Ik krijg volgende meldingen:

  Computer Not Connected
  Make sure your computer has an active Internet connection.

  (Ter info: internet werkt voor ALLE andere applicaties, maar ik krijg wel deze melding)

  EN

  https://web.whatsapp.com/desktop/windows/release/x64/WhatsAppSetup.exe

  Je verbinding is niet privé

  Aanvallers proberen mogelijk je gegevens van web.whatsapp.com te stelen (bijvoorbeeld wachtwoorden, berichten of creditcarddetails). NET::ERR_CERT_INVALID
  Automatisch informatie over mogelijke beveiligingsincidenten aan Google melden. Privacybeleid
  Opnieuw laden GEDETAILLEERDE INFORMATIE VERBERGEN
  web.whatsapp.com gebruikt gewoonlijk versleuteling om je gegevens te beschermen. Toen Google Chrome deze keer probeerde verbinding te maken met web.whatsapp.com, retourneerde de website ongewone en onjuiste inloggegevens. Dit kan gebeuren als een aanvaller probeert zich als web.whatsapp.com voor te doen of als een wifi-inlogscherm de verbinding heeft verbroken. Je gegevens zijn nog steeds veilig omdat Google Chrome de verbinding heeft beëindigd voordat er gegevens konden worden uitgewisseld.

  Je kunt web.whatsapp.com op dit moment niet bezoeken, omdat de website gecodeerde inloggegevens heeft verzonden die niet door Google Chrome kunnen worden verwerkt. Netwerkfouten en aanvallen zijn meestal tijdelijk, dus deze pagina werkt later waarschijnlijk weer correct.

  Wat kan ik doen?

  Beantwoorden
 • 10 november 2016 om 08:46
  Permalink

  Hallo ,het is mij niet helemaal duidelijk of ik whatsaap kan installeren met Windows7
  Momenteel moet ik het iedere keer bij et opstarten opnieuw installeren wat lastig is .
  Is er een vast programma versie ?

  Beantwoorden
 • 15 november 2016 om 14:22
  Permalink

  hallo

  je moet even blij de google playstore watch app voor tablet in typen en dan komt de app op deze installeren en dan scannen en hij werkt 🙂

  rob

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsAppWebVersie.nl is not in any way affiliated with WhatsApp or WhatsApp Inc. Only a dutch guide for installing WhatsApp Web.