Wil je gebruik maken van Whatsapp Web? Dan is het fijn om te weten hoe het precies werkt. De werking van Whatsapp Web speelt in de eerste instantie een grote rol. Het is namelijk een beveiligde web applicatie die je verbindt met je smartphone. Je kunt op web.whatsapp.com de QR code vinden die je met je smartphone moet scannen. Hierdoor weet de app dat de browser door de gebruiker wordt vertrouwd en dan zullen de chats op het scherm verschijnen.

Let goed op dat je smartphone tijdens het hele proces verbonden blijft met internet. Als je een berichtje binnen krijgt, dan krijg je deze namelijk eerst op je smartphone binnen. Dan stuurt de app het bericht door naar de web-app. Whatsapp Web kan meteen de ontsleutelde berichten en foto’s ophalen vanaf jouw smartphone. Bij berichten is dat heel gemakkelijk, omdat het enkel over tekst gaat. Bij foto’s is het wat lastiger. Dat komt omdat deze dan tijdelijk via een https-verbinding en willekeurige link op de cloud worden gezet van WhatsApp.Aandachtspunten bij Whatsapp Web

Er zijn een paar punten waar je op moet letten als je Whatsapp Web gebruikt. Een van deze punten is de malware die browsersessies kunnen kapen. Het is belangrijk dat er in de toekomst een malware vorm ontwikkeld zal worden die spam verstuurt naar jouw contactpersonen. Op dit moment hoeft dat geen directe dreiging te zijn. Maar als er sprake is van ondersteuning voor meer platformen komen er meer opties om lekken te kunnen misbruiken. De webversie van WhatsApp wordt als hij is geactiveerd meteen opgestart als er een verbinding met de smartphone gemaakt kan worden. Dit wil zeggen dat iedereen die je pc of laptop gebruikt in jouw WhatsApp kan snuffelen. Daar dien je dus goed op te letten, zodat anderen niet alles van je kunnen lezen.

De werking van Whatsapp Web is niet moeilijk. Het gaat er om dat je gebruik kunt maken van alle functies van Whatsapp Web, de komende tijd zullen er nog wel updates volgen. Let daarom erg goed op, zodat je te weten zult komen wat alle mogelijkheden zijn met Whatsapp Web.5 gedachten over “Functies en werking Whatsapp Web

 • 23 december 2015 om 12:26
  Permalink

  ’t Werkt prima en maakt het whatsapp gebeuren tudens het werken op de PC veel gemakkelijker.
  Als ik de foto’s download, waar worden die dan op mijn PC opgeslagen?

  Beantwoorden
 • 29 februari 2016 om 13:02
  Permalink

  Ik heb sinds 25 Februarie geen whataApp WEB meer.

  Iemand een oplossing??

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsAppWebVersie.nl is not in any way affiliated with WhatsApp or WhatsApp Inc. Only a dutch guide for installing WhatsApp Web.